Miks sa peaksid kasutama SPF-i sisaldavaid kreeme

Miks sa peaksid kasutama SPF-i sisaldavaid kreeme

Kas mäletad veel, et mitte üldse nii ammu, oli randa minnes vajalik kaasa võtta ka beebiõli? Kui seda kehale määrida, siis hakkas nahk ju ilusti läikima ning päike võttis veel eriti hästi. Eesmärk oli ju kõigil valdavalt sama – saada hästi pruuniks ja hästi kiiresti! Õnneks on need ajad loodetavasti pigem möödas ja kõikideni on jõudnud erinevad teaduslikud uuringud, mis kõik kinnitavad: nahka tuleb päikese eest kaitsta ja seda ka siis, kui sa pole otsese päikese käes. 

Päikesekreemi eesmärk on kaitsta nahka UV-kiirguse eest. Seetõttu tuleb päikesekreemi kasutada regulaarselt iga päev. Ka rohkete sünnimärkide ning nahaprobleemide korral, pead päikesekiirguse suhtes eriti ettevaatlik olema.

Lisaks aitab päikesekreem ära hoida näonaha punetust, laigulist päevitust, veenide laienemist ning akne välja löömist. Peale akne, võib päikesekiirgus mitmeid teisi nahaprobleeme esile kutsuda, mida saab päikesekreemi kasutamisega vältida.

UV-kiirgus jaotub UVA ja UVB kiirguseks, mida võib lihtsamalt lahti seletada nii:
UVA kiired on pikemad ning jõuavad seetõttu sügavamale nahakihtidesse. Nii mõjutavad nad ka nahaalust kudet, mis tähendabki, et naha elastsus väheneb ja see omakorda põhjustab naha enneaegset vananemist ning kortsude teket. Kuna UVA kiired läbivad ka aknaklaasi, siis ongi vajalik päikesekreemi kasutada ka pilves ilmaga või kodus olles.

UVB kiired on lühemad ja mõjutavad rohkem naha pealmist kihti. Intensiivsem UVB kiirgus põhjustab päikesepõletust ja naha punetust ning on peamine nahavähi tekitaja. Mitmete uuringute järgi ongi Eestis nahavähk kõige sagedamini esinev vähk. 

Seetõttu on oluline päiksekreemi valides jälgida, et see kaitseks nii UVA kui ka UVB kiirguse eest. UVA kiirguse kaitse üheks märgituseks on näiteks PA+ või eriti tugeva kaitse puhul PA++++. Kui pakendile on märgitud vaid SPF (päikesekaitsefaktor), siis on sellel kaitse vaid UVB kiirguse eest. Loe pakendit hoolega ja tee tark valik enda naha kaitseks!

Millist SPF-i sisaldavat kreemi igapäevaseks kasutamiseks valida?

pHformula SPF30 laiaspektriline UVA/UVB päiksekreem on antioksüdantidega, mis kaitseb nahka päiksepõletuse ja enneaegse vananemise eest. Toitev kreem jätab naha hästi niisutatuks ja matiks. pHformula päiksekreemis on kaitse UVB ja UVA ohtlike kiirte vastu. 

Pikas perspektiivis tuleb päikesekaitsekreemi kasutada, et ennetada päikese kahjustusi, mis tulevikus viivad kortsude ja pigmendilaikuden või veel hullem: nahavähini.
Nahahooldustoodete puhul on alati oluline valida sinu nahatüübile sobiv toode. Ka päikesekreeme leidub igale nahatüübile ning tänapäeval on valik väga lai. Kui sinu kosmeetik juba tunneb sinu nahatüüpi, siis oskab ta tõenäoliselt sind suunata ka õige toote puhul, kui ise valikuga hätta jääd. 

Enamasti kipuvad inimesed päikesekreemi kasutama väiksemas koguses kui vajalik. Levinud soovitus näol kasutatavaks koguseks on 2 mg cm2 kohta ehk umbes veerand teelusikat. Näo, kaela ja käte katmiseks on soovitatav kogus kaks teelusikat päikesekreemi ning kogu keha kaitsmiseks tuleks kasutada kahe supilusika suurust kogus. Need on vaid soovituslikud kogused ning kindlasti tuleb jälgida kreemi paksust ning nahapinna suurust.

Tutvu pHformula SPF30 kreemiga lähemalt SIIN
Lisaks on UVA ja UVB kaitsega pHformula C.C Cream SPF 30 ja pHformula reisikomplekt.
Skandinaavia nahale sobib CC kreem medium toon. Toode ei jäta jumestuskreemi kihti, vaid ühtlustab õrnalt naha tekstuuri.

Ostukorv