Miks alustada näohooldusega just sügisel?

Miks alustada näohooldusega just sügisel?

Suvesoe on möödas, õhk on jälle niiske ja siseruumides alustab kütteperiood. See kõik mõjutab nahka palju ja seetõttu on sügisel oluline alustada korralikku näohooldust, et talveks oleks nahk juba ettevalmistatud ja esimesed päris külmakraadid ei teeks nahale liiga. Sügis on just see hea aeg, mil ennast kokku võtta ja alusatada naha hooldusega, kui ei ole seda varem korralikul teinud aga plaan on koguaeg olnud ja näonahk seda ka tegelikult nõuab. Just praegusel perioodil saab teha tugevaid hooldusi akne ja pigmendilaikude raviks. Selleks sobib hästi phformula MELA ja ACNE hooldus (60 eur) ja M.E.L.A. ebaühtlase naha jume parandamise mask koduhooldusesse.

Suurim probleem praegusel ajal ongi temperatuurimuutused õues ja toas. Toas on tihti soe ja kuiv õhk, õues jällegi niiske ja jahedam ning tänu sellele peab nahk pidevalt ümber kohanema. Kuna see on veidi keeruline, kurnab ja väsitab see nahka, mis just seetõttu hakkabki tihti kuivama ja ketendama. Just seetõttu on vaja sügisel üle vaadata ka enda koduhooldus: kas päevakreem on niisutav, milline on öökreemi valik ja kas silmade ümbrusesse on valitud piisavalt toetav aga samas kerge kreem.

Praegusel sügisesel perioodil kaotab nahk rohkem niiskust ja kaitsvat rasukihti. Kuna külmaga aeglustub rasunäärmete talitlus oluliselt, muutuvad kõik nahatüübid sügis-talvisel ajal kuivemaks – seepärast kasutage talvel rasva- ehk teisisõnu lipiididerikkaid kreeme ja ka jumestuskreeme. Rasuse nahaga on siis lihtsam toime tulla, kui kuivaga ja kuna päriselt külm talveperiood on alles ees, siis on see hea ettevalmistus nahale selleks ajaks, kui õues on jälle -10 kraadi ja lõikavalt külm tuul. Nii sügisel, kui talvel on oluline nägu kreemitada veidi enne õueminekut, et kreem jõuaks imenduda. Koduse näohoolduse puhul ära kindlasti unusta niisutada ka huuli!

Olulised asjad, mida sügise saabudes näohoolduses silmas pidada

Kõige suurem mure sügisesel ajal on tavaliselt dehüdreeritus ehk pinnakuivus. Pinnakuiv nahk võib olla ebamugav, kiskuv ning isegi kipitav. Lisaks võib nahal esineda punetus, ketendus või karedad laigud. Suvise tugeva päikesekiirguse tõttu võivad välja lüüa või tumedamaks muutuda ka pigmendilaigud, mille eest asutakse tihti hoolitsema just sügise saabudes aga mis on tugev märk sellest, et suvel peaks päikesekaitsele veelgi tugevamalt rõhku panema.
Nendest muutustest lähtuvalt iseloomustavad sügist nahahooldust naha niisutamine ja toitmine ning päikesekaitsetoodete jätkuv kasutamine. Ära unusta, et päikesekaitseid tuleks näonahal kasutada terve aasta!

Näonaha hooldusel on ikka kõige olulisem lähtuda just enda nahatüübist. Kui seda ise märgata ei oska, siis kosmeetik annab head nõu ja oskab anda ka spetsiifilisemaid soovitusi.

Üldised soovitused aga on siiski samad:

Vali niisutavamad kreemid
Puhasta nägu tooniku, pesupiima või muu tootega, mis niisutab, mitte ei kuivata
Kasuta spetsiaalset öökreemi, mis turgutab nahka öö jooksul hästi
Selle jaoks, et nahatoon ei tuhmuks, kasuta C-vitamiini sisaldavaid tooteid
Kui näonahk on juba kuiv, siis kasuta näomaski, mis toidab ja niisutab ning koorib õrnalt

Kosmeetik Mariti soovitused sügisperioodiks on järgmised:

EXFO clean puhastusvahend, mis koorib nahka aga ei kuivata seda. Toode on niisutav, antioksüdatiivne ja põletikku alandav.

V.I.T.A C kreem on suure vitamiin C sisaldusega näokreem,mis on kohese ja intensiivse niisutusega. Kreem kirgastab halli ja elutut jume, andes sellele sära.

pHformula SOS Eye Rescue Cream silmakreem millel on sametine tekstuur, valgustpeegeldavad pigmendid ja mis vähendab kurde ja kortsukesi, on kergelt helendav ja jätab ühtlase niisutatud tulemuse silmaümbruse piirkonnas.

SOS hydra gel mask on värskendav, niisutav ja rahustav geelmask, mis aitab rahustada kuiva ja ärritunud nahka.

Kuna suvel on retinooli kasutamine piiratud, sest ta ei ole päikesega kooskõlas siis nüüd on õige aeg ka selleks ja VITA A kreem on just praegu -15% soodsam!

Ostukorv